Home > Roman in Romania > Ibogaina “drogul anti-drog”

Ibogaina “drogul anti-drog”

 

Tabernanthe Iboga
Tabernanthe Iboga

Ibogaina este un alcaloid (o substanta) care se gaseste in arbustul Tabernanthe iboga, folosita in Africa pentru ritualuri samanice, a sarit in atentia medicinei moderne cand s-a descoperit ca “lucreaza” pe marea majoritate a receptorilor creierului dar in mod invers fata de marea majoritate a drogurilor (dap, chiar nu ma pricep la trecut termeni medicali in termeni usor de inteles) drept urmare blocheaza dependentele (indiferent ca-i vorba de tutun, alcool sau heroina).

In timp ce in restul lumii tarile incep sa-i recunoasca proprietatile, in Romania se ilegalizeaza odata cu frenezia “etnobotanicelor”, unde la presiunea mass-mediei (care si acum continua sa vorbeasca in completa necunostinta de cauza despre “etnobotanice”) guvernul a ilegalizat orbeste ceva plante “aproximativ nevinovate”.

 

Molecula de ibogaina

Molecula de ibogaina

Ok, am sa fiu sincer Ibogaina este totusi halucinogen drept urmare “nu-i” de saga cu ea dar se pare ca o parte din efectele bune se datoreaza chiar faptului ca este psihedelic (deci drept urmare halucinogen) fiindca (precum marea majoritate a substantelor din aceasta clasa) are un stadiu introspectiv care ar putea fi considerat psihoterapie (dar mult mai eficienta).

Avantajul asupra tratamentului clasic (care de ex. pentru heroina consta in metadona care-i un fel de heroina mai slaba) consta in faptul ca nu este nevoie de cat de o singura doza si in general subiectii nu mai simt sevrajul fizic si datorita introspectiilor e posibi sa nu-l mai simta nici pe cel psihic.

“Chiar nu mai exista nici un  om calificat in tara asta ?”

Referinte/Resurse :

Advertisements
 1. oana
  November 22, 2010 at 4:02 pm

  Buna.
  Am citit cu mare interes ceea ce ai scris. Stiam de aceasta planta si am vzt mai multe documentare pe youtube. Am si o intrebare:stii cumva daca se poate cumpara in Romania? Nu sunt interesata de el ca drog recreational, ceea ce nici nu este, m-ar interesa valoarea lui terapeutica pentru cineva apropriat.
  Multumesc anticipat!

  • loststylez
   November 22, 2010 at 4:38 pm

   Din pacate nu se poate cumpara in Romania (incearca o tara invecinata,in Ucraina daca nu ma insel este folosita si in centrele anti-drog) ca in Romania a fost ilegalizata odata cu primele plante “etnobotanice” (motivul pentru care am scris articolul).

   Cat despre valoarea terapeutica pentru “cel apropriat”, daca persoana respectiva nu vrea sa se lase nu o sa reuseasca nici cu ibogaina dar daca vrea sa se lase atunci o doza de 10mg/kg (barbati), 9 mg/kg (femei) ar trebui sa fie suficienta.

   Daca persoana respectiva va lua ibogaina va trebui sa o ia in conditii controlate (in casa sub supraveghere sau in spital, daca se poate, tot sub supraveghere) fiindca doza respectiva are si efecte psihedelice.

   Atentie mare ca durata efectelor poate ajunge pana la 18 ore !!!

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: