Home > Roman in Romania > “Plantele etnobotanice” ilegalizate

“Plantele etnobotanice” ilegalizate

Desigur ca nu m-am putut abtine din a ataca din nou decizia Guvernului de a ilegaliza toate produsele din “Spice-uri”. Singurul lucru de care a dat dovada Guvernul Romaniei cand le-a ilegalizat a fost completa necunostinta de cauza in care se afla. De ce spun asta ?

Simplu :

Magazin de vise

Magazin de vise

1. Au ilegalizat toate substantele si plantele desi se pare ca doar una dintre ele era problema, mefedrona, care poate speria orice incepator, mai ales ca le combinau cu alcool (de aici au pornit cazurile, ultra-mediatizate, in care s-a chemat ambulanta si s-a declarat intoxicatie cand de fapt era vorba de paranoia), iar mortile au intervenit cand pustii teribilisti au incercat intravenos. Daca va veti uita la tabelul cu plante interzise va garantez ca va va bufni rasul, au ilegalizat Zorelele Albastre si Palaria Sarpelui dovada ca guverul habar-n-are ce-a semnat (traiasca Ctrl+C si Ctrl+V). Inca o bila neagra pentru mass-media care a starnit paranoia in oamenii de rand din nou pentru profit.

2. O bila neagra pentru producatori ar fi faptul ca au declarat ca amestecurile respective sunt 100% plante cand de fapt contineau cannabinoizi sintetici (CP-47,497 si JWH-018), care, oricum nu sunt substante periculoase decat daca sunt luate in exces (foarte greu fiindca s-ar putea sa adormi innainte de a ajunge la supradoza, plus ca organismul are metoda lul de a-ti spune cand sa te opresti). Pentru JWH-018 pot garanta ca nu are efecte adverse decat daca este consumat impreuna cu cantitati mari de alcool si nici nu da dependenta chiar si dupa un an de consum (am un amic fost consumator de Smoke Plus care s-a lasat mai usor de el decat de tutun).

Spice Diamond

Spice Diamond

3. “Spice-urile” aduceau 40 de milioane de euro in tara care acum se duc in buzunarele “mafiei”, deja se stie ca ilegalizarea unei substante nu o face sa dispara ci o duce pe piata neagra si o face mai populara. De ce nu am bagat noi cele 40 de milioane in bugetul sanatatii ?

4. Supradoza clasicul motiv pentru ilegalizarea drogurilor. Pentru cei ce nu se obosesc sa-si foloseasca creierul sa va spun ceva : “Excesul de orice, subliniez ORICE, dauneaza grav sanatatii !!!” (morala : “Ia 15 aspirine si-ai sa vezi cum iti trece durerea de cap DEFINITIV !” – exista peste 500.000 de cazuri de supradoza anual doar in SUA !, “Bea 10 litri de apa si sa vedem daca-ti potoleste setea !”). Iar faptul ca iti pot face rau daca bei alcool innainte nu arata ca ele iti fac rau ci faptul ca alcoolul iti face rau (in general).

Obisnuiti-va cu imaginea

Obisnuiti-va cu imaginea

5. Este cumva o doar o scuza pentru a readuce alcoolul in mintea tineretului ? Posibil, fiindca alcoolul are aplicate accize care aduc multi bani la buget, iar faptul ca consumul de alcool a scazut odata cu popularizarea “headshopurilor” este un fapt nu doar o teorie. Ce s-a intamplat va dau faliment fabricile de alcool ? De altfel nu trecea Guvernul peste decizia UE (pentru cei care nu stiu UE nu-i lasau sa le ilegalizeze).

6. Veste buna pentru amatorii de “Spice-uri”. Legea interzice doar 36 de substante si plante dar la capitolul plante exista mii de alternative iar la caputolul substante exista sute de alternative.

“Oare cand romanul de rand va incepe sa se documenteze si sa inceteze sa mai creada ca tot ce se da in mass-media se mananca ?”

Referinte/Resurse :

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: